ЧЕТВЪРТОТО НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БАНКИРАНЕ „МОЯТ ПЪРВИ БИЗНЕС КРЕДИТ“ на 2 и 3 ДЕКЕМВРИ 2016 г.

     Учениците от ПГИИ „Джон Атанасов“ усъвършенстваха своите умения по предприемачество и банкиране и се потопиха в академичната атмосфера на Стопанска академия „Д. А. Ценов“  град Свищов при успешното си участие в Четвъртото национално ученическо състезание по банкиране "Моят първи бизнес кредит".

     Тринадесет ученици от ПГИИ „Джон Атанасов“ се представиха успешно на Четвъртото национално състезание по банкиране „Моят първи бизнес кредит“ в град Свищов, организирано от катедра Финанси и кредит на Стопанска академия „Д. А. Ценов“.

     Състезанието имаше за цел да провокира учениците да покажат мениджърски умения и финансово-икономическа подготовка, разработвайки нова и уникална бизнес идея за управляваната от тях фирма, чрез която да завладеят по-голям пазарен дял и да реализират по-високи печалби. Те трябваше да разработят инвестиционно проектно предложение за достъп до финансиране от Търговска банка. Учениците от нашето училище достойно се конкурираха с останалите 230 ученици от цялата страна.

     Учениците от ПГИИ ”Джон Атанасов” гр.Търговище, с ръководител Невяна Кънева се представиха изключително добре, демонстрираха завидни знания в сферата на счетоводството и показаха, че имат потенциал да се развиват в тази област.

     Идеите и казусите за кандидатстване за банков кредит се оценяваха от компетентно жури, формирано от директорите на клонове и офиси на търговски банки, съвместно с професори и доценти от катедра „Финанси и кредит“.

     Нашите ученици участваха в различни екипи от общо (46 отбора). Ръководителите на групата Елка Маркова и Невяна Кънева взеха участие в национална учебно-методическа работна среща „Възможности и перспективи пред съвременното финансово-икономическо образование“ с участие на учители от училищата-партньори и преподаватели от катедра „Финанси и кредит”.

     Освен в иновативното задание със състезателен характер, участниците и техните учители имаха възможност да се включат в ексклузивно организиран сертифициран Майсторски клас с лектор-специалист от банковата практика, удостоверяващ придобиването на специфични знания и умения в областта на тема „Инвестиционно злато и търговия със златни деривати“. Те се запознаха отблизо с търговията с ценния метал и имаха възможност да разгледат истинско сертифицирано инвестиционно злато.

     Всички ученици получиха сертификати и предметни награди. Отличното им представяне им даде възможност да бъдат приети по избрана от тях специалност в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ град Свищов. Учениците бяха поканени на Антично академично парти „Legio Prima“. Те не пропуснаха и възможността да посетят къщата музей „Алеко Константинов“ в град Свищов. За тях беше много интересно да видят родната къща на Щастливеца и да се запознаят с експонатите в нея.