Професионална гимназия по икономическа информатика  "ДЖОН АТАНАСОВ"

Професионална гимназия по икономическа информатика "ДЖОН АТАНАСОВ"

Нац. програма „Иновации в действие“

Обща информация за проекта

Националната програма „Иновации в действие“ дава възможност за мобилност, за посещение на място, за демонстрации и за наблюдение на иновациите в избрано от Вас училище-партньор. В избраните от Вас до четири дни може да споделите и да преживеете промяна, която да бъде решаваща за Вашата работа, за Вашето училище и за Вашия живот.

Целта е да бъде споделен добрият опит между училищата.

Желаем Ви успех и щастливи дни заедно чрез „Иновации в действие“.

НП “ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ”

ПГИИ“ Джон Атанасов“ е част от проект НП “Иновации в действие”. В него участват училища от 4 града – Бургас, Варна, Смолян и Търговище. В периода 13-16 април 2022 г. в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – гр. Бургас се проведе мобилност по проекта на тема “Популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата”.

В нея участваха ученичките Памела Маринова и Едже Османова от 10 а клас, под ръководството на г-жа Валентина Янакиева, старши учител по теоретично обучение и г-жа Милена Иванова, старши учител по практическо обучение. Програмата бе наситена с много дейности и мероприятия, както и наблюдение на иновативни практики:

-уъркшоп по роботика (Lego роботи и работа с Arduino)

– лаборатория по роботика

– демонстрации на уроци по математика – GeoGebrа и конфериране

– представяне на STEM проекти

– работа с различни програмни продукти и платформи

Учениците показаха отлични познания в областта на програмирането, математиката, история и география, където заемат призови места. Всички отбори участваха в образователна игра “Шеметна надпревара” – игра с макарони за събуждане, запознаване и рефлекси.

Визитата завърши с посещение на остров “Св. Анастасия”, където любезните домакини ни запознаха с историята на острова.

Благодарим на домакините за отличната организация, споделения опит и топлото посрещане!