Професионална гимназия по икономическа информатика  "ДЖОН АТАНАСОВ"

Професионална гимназия по икономическа информатика "ДЖОН АТАНАСОВ"

Юбилеи

52 години

ЧЕСТИТ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК!

 52 ГОДИНИ ПГИИ „ДЖОН АТАНАСОВ“

Едно училище!

Едно туптящо сърце!

Едни вплетени ръце!

Нашето любимо  училище отпразнува своя патронен празник с поредица от инициативи и богата програма. Основната част от празничните събития се проведоха в обновения от Община Търговище парк на младежта „Юкя“.

С пристигането си учениците и учителите застанахме около красивия надпис “ТЪРГОВИЩЕ“, за да запечатаме със снимка този мил момент. Ава Биркова, която влезе в ролята на водещ разказа за впечатляващата история на гимназията и даде начало на тържествената част от програмата. Директорът на училището г-жа Виолета Вичева-Иванова произнесе приветствено слово към присъстващите, в което пожела на учениците и учителите здраве, творчески устрем, дръзновение, сили и вдъхновение, с които неуморно да прославят името на нашето училище. 

Изключително вълнуващ беше моментът на обвяването на наградата „Будител на 2022 г.“. В анонимно анкетно проучване учениците дариха с този почетен приз г-жа Антонина Георгиева, учител по физика и астрономия. След обявяването на наградения преподавател последваха бурни и емоционални ръкопляскания.

Празникът продължи с разнообразни и забавни спортни игри:

  •  Дърпане на въже
  •  Тенис на маса
  •  Федербал
  •  Баскетбол
  •  Футбол
  •  Волейбол
  •  Канадска борба

Специален гост на тържеството беше д-р Дарин Димитров, кмет на Търговище. Той се обърна към учениците и учителите с топли и сърдечни думи, с които им пожела да не спират да поддържат пламъка на знанието, вярата в доброто и убеждението, че образованието е най-силният инструмент за всяка една позитивна промяна.

Получихме трогателен поздравителен адрес от г-жа Елка Станчева, началник на РУО – Търговище:

Радостна съм, че този ден ми дава повод да изразя дълбоката си признателност и уважение към всички Вас, които посвещавате своя труд, талант и усърдие за образованието и възпитанието на нашите деца. Продължавайте все така да предавате своите знания на учениците, защото те са гарант и за нашето успешно бъдеще като граждани на страната!