Професионална гимназия по икономическа информатика  "ДЖОН АТАНАСОВ"

Професионална гимназия по икономическа информатика "ДЖОН АТАНАСОВ"

Постижения

Публични финанси 2023

ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ И НАГРАДИ ЗА БЪДЕЩИ ИКОНОМИСТИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

На 07.04.2023 г. се проведе Национално ученическо състезание по „Публични финанси 2023“ организирано от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, което е част от Националната стратегия за финансова грамотност и Плана за действие (2021-2025 г.) на България за 2023 г.. Състезанието съвпадна с честването на Деня на официалната годишнина от откриването на първата българска финансова катедра – катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“.

Съревнованието се проведе под формата на оn-line конкурс за ученическо есе на тема: „ЗАГУБИ И ПОЛЗИ ОТ ОТЛАГАНЕ ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА“.

🏆 В надпреварата бяха отличени Едже Ферадова и Фатма Чобанова от ПГИИ „Джон Атанасов“ със сертификати и специални награди от 186 ученици от 17 частни и държавни училища. Разработките бяха оценявани на база критериите качество, обоснованост, оригиналност, иновативност и реализуемост на идеята комисията.

👏 Директорът на ПГИИ „Джон Атанасов“ г-жа Виолета Вичева-Иванова, връчи наградите и благодари на призьорите и техния ментор д-р Илиян Ангелов и им пожела да бъдат здрави и да продължават да множат успехите и отличията си!

Повече за конкурса можете да видите тук:

отличени средношколци