Професионална гимназия по икономическа информатика  "ДЖОН АТАНАСОВ"

Професионална гимназия по икономическа информатика "ДЖОН АТАНАСОВ"

Национална програма „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на българската армия“

НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА ИСТОРИЦИТЕ НА ПГИИ „ДЖОН АТАНАСОВ“

Започваме новата седмица с чудесна новина и още успехи за нашите прекрасни ученици!

🇧🇬 Във връзка с Националния празник на България – 3-ти март, сдружение „УСМИВКА“ съвместно с Община Бургас стартира за втора поредна година Национален конкурс за снимка на тема „Урок по история – Покажи ми България 2024 г.“

📣 Организаторите призоваха деца и ученици, от цялата страна, да покажат свои снимки пред исторически български паметници, да разкажат за родния си град, с какво свързват паметника, какво знаят за него и каква е връзката му с миналото.

📸 Учениците от VIII „в” с ръководители: г-н Деян Драганов, ст. учител по география и икономика, история и цивилизации и г-жа Весела Пенчева, класен ръководител, се включиха в инициативата със снимка пред Войнишкия паметник.

📸 Младежите от X „а“ клас с ръководители: г-н Росен Пеев, ст. учител по история и цивилизации и г-жа Милена Иванова, класен ръководител, взеха участие с фотография пред „Морената“, която напомня за загиналите за Освобождението на града.

🏆 С радост споделяме, че и двете фотографии са наградени, в категория „Групова снимка“. Отличените получиха плакет, сертификат и грамота.

🔥 Конкуренцията е била много голяма. Задачата на журито не е била никак лека. За участие са били изпратени 864 снимки. Наградените проекти в категория „Групова снимка“ са само 40.

❤ Нашите възпитаници са развълнували журито с разказите си за героите на Търговище, със своите патриотични снимки и родолюбиви инициативи.

Успехът им се дължи и на факта, че наградените ученици от началото на учебната година, под ръководството на своите учители, всеотдайно работят по НП „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на българската армия“

👏 Поздравления към колегите, които заедно с учениците си взеха участие в националния конкурс и отново ни дадоха повод за гордост и радост!