Професионална гимназия по икономическа информатика  "ДЖОН АТАНАСОВ"

Професионална гимназия по икономическа информатика "ДЖОН АТАНАСОВ"

ЕкоучилищаМероприятия

ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТА!

🌳От днес започва най-масовата образователна кампания на Фондацията за екологично образование и Българско Движение „Син флаг“ – Глобални дни за действие 2024. България е на 5-то място в света по брой регистрирани участници.

🌿Движението на Фондацията за екологично образование /FEE/ Глобални дни за действие демонстрира, как индивидуалните действия, независимо колко малки изглеждат, могат значително да повлияят на нашето собствено благосъстояние и благосъстоянието на нашата Земя.

💚Училища от цял свят, които са част от Програмите на Фондацията – Екоучилища, Учим за гората и Млади репортери за околната среда, както и училища извън тези програми, са поканени да се присъединят!

🌏От 22 април до 3 май ще споделим пет дейности, които се отнасят директно към извънредната климатична ситуация! Дейностите засягат теми като храна и метеорологични условия и можете да изберете да ги осъществявате с вашите ученици, членове на семейството (и домашни любимци!), приятели или колеги. Всички са поканени!

🌎22 април – ДЕН НА ЗЕМЯТА! 🌎

Засади дърво🌳, създай БЪДЕЩЕ!

🌳Всяко дърво е живот за нас, хората, които се отнасяме неразумно към природата.

🌳Всяко дърво за една година осигурява кислород за 10 човека!

🌳Всяко дърво за една година в градска среда намалява шума с 26%!

🌳Всяко дърво за една година повишава влажността на въздуха!

🌳Всяко листо е глътка въздух.

♻️И тъй като НИЕ учениците от ПГИИ “Джон Атанасов” гр. Търговище  сме загрижени за бъдещето на нашия град,   през миналата седмица засяха 25 люляка в двора на училището – всеки клас вече ма свое дърво, за което да се грижи и да му се радва.

♻️По този начин ние допринасяме за устойчивото поведение и опазването на околната среда сред училищната общност,  ще намалим  въглеродния отпечатък, ще подобрим качеството на въздуха в обкръжаващата ни среда и ще имаме още едно красиво кътче в нашия двор и нашия град.