Професионална гимназия по икономическа информатика  "ДЖОН АТАНАСОВ"

Професионална гимназия по икономическа информатика "ДЖОН АТАНАСОВ"

Добри практикиМероприятия

Green school

ПГИИ „Джон Атанасов“ проведе кампания под надслов „Green school“ по повод отбелязването на „Деня на Земята“, в което нашето училище даде своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата със следните инициативи:

– Събиране на алуминиеви кенчета и капачки;

– Провеждане на „Училище в планината“ съвместно с клуб по ориентиране „Вариант 5“.

Проведената кампания по събирането на кенчета и капачки предизвика фурор. ПГИИ „Джон Атанасов“ събра общо 115 кг рециклируеми отпадъци – 63 кг пластмасови капачки и 52 кг алуминиеви „кенчета“, с което предизвика интерес на нашия партньор „Мебел стил“, който е и официално депо в кампанията на „Капачки за бъдеще“ за закупуване на пета линейка за недоносени бебета. Училището бе наградено със Сертификат за благотворителност.

Кампанията „Green school“ завърши с организирането за пръв път в историята на гр. Търговище „Училище в планината“, чийто партньор и съорганизатор бе клуб по ориентиране „Вариант 5“. В мероприятието се включиха ученици от 8 А, Б, В клас, които се преобразиха като алпинисти, пътешественици, приключенци и еколози. Целта бе подобряване здравословното състояние на учениците; формиране на умения за здравословен и природосъобразен начин на живот; формиране на способност за възприемане красотата на природата, потребност от общуване с нея и участие в борбата за оцеляването и, както и формиране на нравствено-волеви качества.

Програмата беше наситена с много забавни игри за развиване на уменията и знанията на децата за планината. Учениците работеха с такъв ентусиазъм, че всичко постигаха с лекота, след което остана време и за малко спортни прояви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *